Welkom op de website van Cees van Diest
CARRIERE in woord en beeld
Mijn CV

volledig CV
(pdf bestand)

Artikel uit studiegids Informatica van de LOI (1994)


Ik heb mijn carriere weergegeven in een schema welke ik hierna stap voor stap zal doornemen.

In 1968 heb ik de HBS (Bonaventura college in Leiden) in klas drie verlaten om aan mijn eerste baan te beginnen bij het NBBS in Leiden. Daar werd ik administratief medewerker op de boekhouding. Mijn eerste handgeschreven salarisstrook uit die tijd heb ik nog bewaard. Bruto verdiende ik NLG 350,- en netto NLG 279,- wat een vorstelijk startsalaris was voor die tijd. Daar kreeg ik o.a. te maken met de Biljettencentrale een zusterorganisatie van de NS, gespecialiseerd in buitenlandse trein- en bootreizen.

In 1969 ben ik overgestapt naar de Biljettencentrale om daarmee meer in de reiswereld zelf te werken, wat (nog) niet kon bij het NBBS. Bij de Biljettencentrale heb ik menig ingewikkeld treinkaartje uitgeschreven en heb ik ook wel eens achter een verkooploket van de NS gestaan (zeer hectisch en leerzaam).

Omdat mijn beide oudere broers vrijstelling kregen voor militaire dienst was ik de klos en zo kwam ik voor 21 maanden bij de Koninklijke Marine. Eerst een basisopleiding in Hilversum en Den Helder en vervolgens een jaar gevaren op de kruiser H.M "De Ruyter. De laatste maanden van mijn diensttijd doorgebracht op vliegveld Valkenburg en derhalve nog wel eens een vluchtje gemaakt in een Neptune. Na de diensttijd keerde ik terug bij de Biljettencentrale In die periode ben ik eenmalig ook steward geweest op de Feijenoord-Express naar Milaan waar ik de legendarische Europacup-finale heb bijgewoond van Feijenoord tegen Celtic, die door Feijenoord met 2-1 werd gewonnen.

Al snel daarna werd ik teruggevraagd bij het NBBS om de IATA-afdeling verder op te zetten en uit te breiden. In die tijd heb ik ook de nodige studiereizen gemaakt over de gehele wereld en was even een dagje of nachtje stappen of shoppen in Rome of Londen heel gewoon.

Maar ik wilde, ondertussen had ik mijn Havo-diploma behaald, verder met studeren en zo kwam ik terecht bij het Directoraat-Generaal van de Arbeid (DGA), onderdeel van het Ministerie SZW te Voorburg in de IT als programmatester en het maken van procedurehandleidingen. Bij het DGA heb ik alle functies (behalve die van programmeur) bekleed, wat eindigde in de functie van informatieanalist en was ik daarnaast tevens plaatsvervangend hoofd van de IT-afdeling en had ik ondertussen ook mijn AMBI-diploma behaald en gestart met een post-HBO opleiding Bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Bij het DGA heb ik ook een waslijst aan bedrijfscursussen in de IT gedaan. Bij de keuring voor de marine had een psychologische test uitgewezen dat ik geschikt zou zijn als leerkracht/docent.

En zo gebeurde het dat ik in 1992 werd aangenomen als docent Informatica aan de Haagse Hogeschool, sector Informatica. In 1993 liep het aantal Informaticastudenten sterk terug en aangezien ik als een van de laatste docenten bij de sector was aangenomen stond mijn aanstelling op de tocht.

Daar heb ik niet opgewacht en ben ik via een collega in contact gekomen met de directeur van Omega Onderwijsbeheer waar ik al snel (1995) aan de slag ben gegaan als implementatieadviseur van studievolg - en toetssystemen. Zo heb ik bij heel veel MBO-, HBO- en WO-instellingen implementaties begeleid en gebruikerscursussen gegeven. Na enkele maanden kwam daar de functie van Manager Software Ontwikkeling bij en was ik verantwoordelijk voor het releasebeleid van alle gevoerde softwarepakketten. Daarmee kwam ik tevens in het managementteam van dit kleine, maar florissant opererende bedrijf.

In 1996 werd Omega verkocht aan het toenmalige RCC, wat later overging in Roccade en nog later in PinkRoccade. Na afbouw van mijn werkzaamheden binnen de onderwijstak van (Pink) Roccade ben ik overgegaan als adviseur en projectleider naar de Unit Client-Software en heb ik menig systeemontwikkelingsproject gedaan voor particuliere- en overheidsklanten. De overname en integratie van Omega binnen Roccade was een zeer roerige en leerzame tijd, waar ik nog wel een boekje over zou kunnen schrijven.

In 2001 kriebelde het weer zo erg om weer als docent aan de slag te gaan, want de eerste periode als docent was maar heel kort van duur geweest. Zo kwam ik in 2001 weer terug op het oude nest bij de Haagse Hogeschool. Naast mijn werkzaamheden aan de Haagse Hogeschool heb ik hier in 2004 (in de deeltijdvariant) mijn HBO-diploma Informatica behaald. Mijn afstudeerscriptie ging over het gebruik en invoering van een digitaal portfolio(PDP) in het onderwijs. In de bijlagen van mijn volledige CV een overzicht van mijn functies, werkzaamheden en ervaringen bij de diverse werkgevers.

In 2017 ben ik met pensioen (ABP) gegaan en kreeg ik AOW (SVB), maar ik heb daarna nog wel de nodige studenten begeleidt bij hun stage of afstuderen. Eind 2020 ben ik ook daarmee gestopt.

Sinds 2019, na een verhuizing naar Zeeland, doe ik dat begeleidingswerk nu ook bij opleiding HBO-ICT aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Zo houd ik nog een beetje contact met het onderwijsveld.

In de periode 1987 t/m 2008 heb correctiewerk gedaan voor de LOI/Leiderdorp.

Sinds 2000 heb ik ook een eigen bedrijf Wascow.