Daar zit je dan, in een zomerhuisje in het oosten van het land met twee lieve vrouwen, (schoon)moeder en dochter. Even er tussenuit na een hectische maand. Nummer vier, ons Tonneke, is ‘m er vorige maand tussenuit geknepen. Komende week zou hij 84 jaar zijn geworden en dat is zo’n dag om even bij stil te staan en vlaggetjes op te hangen. Van oude overhemden heeft schoonmama een vlaggetjesslinger gemaakt en die gaan we hier ophangen en proosten op Ton. Gelukkig is het weer een beetje zomer geworden in Nederland en schijnt de zon volop, tenminste als je niet te ver naar het oosten afreist. Want komend vanuit het zeer zonnige Zeeland zagen we een scherpe wolkenlijn liggen op de lijn Waalwijk – Utrecht en ja toen was het gedaan met de zon. Gelukkig was de temperatuur prima. Na een bezoek aan onze eerste, prachtige, kringloopwinkel in Almkerk reden we voor een lunch en bezoek aan zandsculpturen naar Garderen. Daar was het wel heel erg druk en moesten we ruim een uur op ons eten wachten, waardoor een bezoek aan de zandsculpturen zelf er niet meer in zat, omdat we om vijf uur op onze vakantiebestemming moesten zijn. Dat lukte net! Het lange weekendje uit in Overijssel is op stoom. 

Vandaag Inside was er ook tien weken tussenuit. Het gat van half tien tot half elf werd door SBS6 opgevuld door eerst vier weken Marcel en Gijs. Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman. Dat was wel even wennen, maar ik vond het prettig om naar te kijken en het werd ook steeds beter met aantrekkelijke tafelgasten en de kijkcijfers waren ook niet al te slecht. Vier weken lang werd het boek Totaal (2) van Marcel van Roosmalen gepromoot tegen de zogenaamde ontlezing. Dat boek heb ik trouwens deze week gekocht. Voor slechts drie tientjes 700 pagina’s met meer dan 350 columns die je ook nog via een QR-code kan laten voorlezen door Marcel zelf. Helene Hendriks vulde de volgende zes weken met de Oranjezomer vanuit een tent in Breda. Weer even wennen, maar zeker niet onplezierig om naar te kijken. Vooral de laatste week was smaakmakend met vaste tafelgasten Jeroen Pauw en Rutger van Castricum. Twee tegenpolen. Jeroen kan mooi vertellen en weet veel van de politiek. Een openbaring was natuurlijk zijn drugsgebruik in het verleden en nu nog af en toe wat wiet. Ik heb nooit gebruikt en zal dat ook nooit doen. Troep is het en verslavend, maar dat is alcohol ook en op zijn tijd mag ik wel een glaasje wijn gebruiken. Helene heeft het goed gedaan, maar vanaf volgende week zijn de heren van Vandaag Inside weer terug. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp gaan weer spraakmakend nieuws maken, maar soms is het ook wel een beetje vulgair.

Heel veel Ministers, Tweede Kamer-leden en daarvan weer een aantal fractievoorzitters stellen zich niet herkiesbaar bij de volgende verkiezingen in november. Waarom gaan al die politici er nu tussenuit? Vera Bergkamp, de voorzitter van de Tweede Kamer, krijgt straks heel veel afscheidsbrieven voor te lezen en zal er zelf ook heel veel moeten schrijven, want dat is de traditie als een kamerlid vertrekt. We krijgen straks een hoop nieuwe Kamerleden en mogelijk een flinke verjonging. Hopelijk blijft het daar niet bij en gaat de nieuwe lichting weer normaal discussiëren in de debatten over de inhoud en niet over elkaar en met modder gooien. Helaas blijft Wilders wel lijsttrekker voor de PVV. 

Frans Timmermans gaat er in Europa ook tussenuit. Hij wordt lijsttrekker van de combinatie GroenLinks/PvdA en wil Minister-President worden van ons kikkerlandje. Is dat nu wel een reële optie vraag je je af? Dan moet de linkse combinatie in november eerst wel flink winnen van de BBB, VVD en PVV. En wat gaat Pieter Omtzigt doen? In de peilingen staat hij met zijn nog virtuele partij op 46 zetels. Als dat werkelijkheid wordt, dan is Pieter Omtzigt straks onze nieuwe premier. Pieter is er nu even op vakantie en zal snel komen met het verlossende woord, want als hij een partij begint zal hij die uiterlijk 28 augustus moeten registeren bij de Kiesraad. Anders wordt het een functie elders ben ik bang.

Zou Poetin er ook niet even tussenuit moeten voor een lang weekend? Kan hij zijn zonden overdenken. Nou ja zonden, het zijn gewoon misdaden tegen de mensheid, want hij is bezig Oekraïners te vermoorden en jaagt ook zijn eigen strijders de dood in. Zijn eigen volk laat het in het ongewisse over de oorlog. Ze weten van niets! En wie begrijpt de bemoeienis van de Wagner groep en hun leider Prigozijn. Dat is gewoon een huurleger dat alleen grof geweld gebruikt. Maar ja, Poetin zet ze wel in, in de strijd!

Maak er een tussenuit weekje van.

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *