Home

Lees hier over mijn columns

December 23.  In december beginnen verkenners en informateurs aan de formatie van een nieuw kabinet. Dat zal niet eenvoudig worden, want het politieke landschap is behoorlijk veranderd. Er is een nieuw voorzitter van de Tweede Kamer in de persoon van Martin Bosma van de PVV. Het is nog steeds donderen in medialand met al die schandalen en verschuivingen. Zo verdwijnt OP1 van de buis en komt Jinek terug i.p.v. Khalid en Sophie en  die laatste verhuizen naar de tijd van OP1 laat op de avond. Khalid is ondertussen ook al weg vanwege vermeende omkopingspraktijken in zijn advocatenperiode. Maar nu eerst Kerst en Oud en Nieuw vieren.  

November 23. Is natuurlijk de maand van de verkiezingen voor de Tweede Kamer waarbij Geert Wilders met zijn PVV de grootste partij van Nederlanders werd met 37 zetels. Dat waren er ruim 12 meer dan in de laatste voorspellingen. Daar hebben we dus ook niets aan. Gelukkig een paar lichtpuntjes. Zoals: de nieuwe singel van The Beatles, Now and Then. Mooi nummer met de originele stem van John Lennon. En, Sinterklaas is weer in het land. Kunnen we het weer eens hebben over zwarte Piet!

Oktober 23. Is de maand waarin we er weer een oorlog bij hebben, tussen Hamas en Israël. Ze moorden elkaar daar genadeloos af ondanks mensenrechten en oorlogswetten. Zelf lag ik even kort onder het mes voor een nieuwe lens in het rechteroog, maar nu weer prima zicht. In Zeeland wil het nog niet zo lukken met aanbesteding van het openbaar vervoer. Geen enkele partij wil met Zeeland in zee..

September 23. Is de maand waarin ik er weer een jaartje bij heb gekregen. We hebben na het verlies van Pip er weer een poes bij, Molly. Molly is een echte Ragdoll van 6 jaar oud. Een eind september waren we in wereldstad London. Daar werd ik getrakteerd met een bezoek aan de ABBA-Arena voor de Voyage met de ABBAtars. Het was indrukwekkend.

2023-09-23 22.03.30

Augustus 23. Is de maand waarin we even op bezoek waren bij de koning en koningin op paleis Noordeinde, maar ze waren helaas niet thuis die middag. Later die maand gingen we er even tussenuit naar een huisje in Markelo om bij te komen van alle beslommeringen rond het overlijden van schoonvader Ton. Na een paar fijne dagen misten we bij thuiskomt poes Pip en na een aantal dagen bleek ze te zijn verdronken in de put van de buren. Heftig hoor en dat konden we nu eigenlijk even niet gebruiken. Deze maand landde een maanlader van India op de zuidpool van de maan, maar waarom? ‘Handje drukken met de VS, Rusland en China?’ Heeft India op aarde niet genoeg problemen op te lossen?

Mooi plekje in Markelo
Poes Pip overleden
Vikram landt op de maan

Juli 23. Is de maand van even dicht bij de dood staan als schoonvader overlijdt. Kom je gelijk in een andere modus en staat de wereld even stil, evenals het kabinet dat stopt en demissionair is. Toeval? Tijd voor een beetje vakantie, want de zomervakantie is begonnen. Maar, waar naar toe, want het is er of te heet of te nat! En in Oekraine weet Poetin van geen ophouden. Waanneer gaat die eigenlijk eens met vakantie en heel lang graag..

Juni 23. Is de maand van de herverkiezing van Erdogan in Turkije. In de tweede ronde versloeg de oppositie kandidaat Kilicdaroglu. Dat was wel een nipte overwinning met 52% tegen 48%. Er verandert voorlopig niets in Turkije de komende 5 jaar. Na 46 jaar is de acceptgiro kaart buiten gebruik. Een heel duur reisje ($250.000,- pp) naar de Titanic met een gammele duikboot, die implodeerde naar nu blijkt, en de passagiers het leven kostte.

Mei 23. Is de maand waarin in Engeland Charles kroont tot kroning. In Westminster Abbey wordt Koning Charles III ingewijd met veel pracht en praal. Is die pracht en praal nog wel van deze tijd. Charles keek af en toe vragend zo van wat doe ik hier? Nederland slaat een modderfiguur op het Eurovisie Songfestival met Mia en Dion. Mooi nummer maar ze zongen meestal vals. Wie wel kon zingen (en soms schreeuwen) was de Queen of Rock’N’Roll stri, Tina Turner. Deze maand stierf ze op 83 jarige leeftijd.

April 23. Is de maand waarin mijn oud-collega en vooral vriend Cees Besseling op 74-jarige leeftijd is overleden. Die had ik even niet zien aankomen, ondanks dat hij ziek was, maar dat leek onder controle. In maart hebben we nog geappt, maar niets over een naderend einde. Cees was een optimist, visionair, levensgenieter en fijne goser. We hadden leuke en gezellige ontmoetingen en jeetje wat hebben we gelachen.

Maart 23. Halverwege deze maand waren er de Provinciale Verkiezingen, waarbij de BBB van Caroline van der Plas van niets op één kwam in alle provincies. Ook bij de verkiezingen voor de besturen van de waterschappen werd BBB bij 13 van 21 waterschappen de grootste. Petje af hoor voor Caroline. Ze zit in haar eentje nu twee jaar in de Tweede Kamer en straks met 17 zetels in de Eerste Kamer als de grootste partij. Het politieke landschap is aan het verschuiven. Prognoses zeggen als er nu Tweede Kamer verkiezingen zouden worden gehouden, dan komt de BBB met 33, ja je leest het goed, 33 zetels in die Kamer. Mocht Pieter Omtzigt zich bij de BBB aansluiten dan lopen de prognoses zelfs op tot 53 zetels! Laat die verkiezingen maar komen.

Februari 23. Natuurlijk is dit de maand van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Nu er geen levenden onder het puin meer worden gevonden is het de overledenen opgraven en daarna nar hun laatste rustplaats  brengen. De teller staat nu al op ruim 33.000 doden en daar komen er nog heel veel bij. De oorlog in Oekraïne is nu al een jaar gaande en de cijfers zijn niet heel betrouwbaar, maar het aantal doden onder burgers en strijders gaat die van Turkije en Syrië nu te boven en de omgekomen Russische strijders is gaat dit aantal ver te boven. Vladimir stop er alsjeblieft nú mee! Laten we hopen dat we in de verre toekomst we niet opnieuw een monument moeten oprichten met knopen voor elke omgekomen burger en soldaat in deze zinloze  oorlog.

Januari 23. Het jaar begon wat in mineur omdat de griep en corona weer eens had toegeslagen. Maar, dat mag de pret niet drukken. Voornemens? Ach, waarom zou je dat doen. Wees jezelf en houd rekening met de ander. Meer details in mijn column van 7 januari.

Oktober 22 Baudet maakt het zo bond in de Tweede Kamer dat hij nu voor een week is geschorst. Je bent gekozen tot volksvertegenwoordiger, komt daarmee in de Tweede Kamer, maar wil je daar niet houden aan de regels die ze met elkaar hebben afgesproken. Waarom niet Thierry? Lekker democratisch.

Augustus 22. Siegburg bij onze buren is een leuk stadje vlak bij Keulen en Bonn. Het Chocolademuseum en De Dom in Keulen bezocht, maar indrukwekkender was het geboortehuis van Ludwig van Beethoven in Bonn. Mooie stad. Lees column: Te laat!

Juli 22.Kent je die mop van die reizigers die naar Stockholm gingen voor het ABBA museum. Ze gingen niet!. KLM heeft de heenvlucht gecanceld. Lang verhaal kort. De reis ging niet door. Volgens jaar misschien. Lees mijn columns: Stockholm en When all is said and done!

ABBA logo

April 22. Het was gezellig in the Cavern in Liverpool waar ooit de the Beatles speelden. Een historische plek tijdens onze magical mystery tour door Liverpool. Lees column: We can work it out!