Het was me het weekje wel.

Op oudejaarsdag waren er al de eerste tekenen. Ik was wat verkouden, liep te snotteren en voelde me vermoeid. Corona? Het lukte nog net om in de rij te staan bij oliebollenbakker Sandee voor die overheerlijke oliebollen en appelflappen. Bij dit verscentrum gaan jaarlijks 6000 oliebollen over de toonbank en ze komen van heinde en ver voor deze traktatie. De bollen waren overigens wel flink aan de prijs, € 1,20 per stuk of 10 voor € 10, -. Bij onze lokale grootgrutter waren de oliebollen een flink stuk goedkoper, 12 voor € 4, -, misschien wel wat minder lekker, maar goed te doen. In deze tijd van inflatie niet onbelangrijk!

Voordat onze (schoon)ouders op oudejaarsfondue kwamen ben ik twee uurtjes mijn bed in gedoken en kon ik er daarna weer even tegen. En ja, het was heel gezellig en we hebben lekker gegeten. Rond tien uur waren ze weer vertrokken en een kwartier later lagen we op bed! Het siervuurwerk hebben we vanuit ons bedje gezien en dat was een kleurrijk gezicht. Het viel overigens reuze mee, maar duurde her en der wel lang, tot zeker half drie. De discussie over een vuurwerkverbod barst alweer los. Het is natuurlijk bizar dat er nu een aantal steden zijn waar een vuurwerkverbod is en andere steden weer niet. Laten we nu gewoon een landelijk en algeheel vuurwerkverbod afkondigen , vuurwerkshows organiseren en tot traditie maken. In Amsterdam was er zelfs een gecombineerde vuurwerk- en lichtshow gepland. Door de harde wind werd het echte vuurwerk afgelast en bleef de lichtshow over, misschien een voorschotje op de toekomst. Dat alles scheelt veel huishoudens honderden euro’s en dat bij de huidige inflatie niet onbelangrijk.  

Nieuwsjaarsdag was heel gezellig met een drankje en een hapje bij en met vrienden, de Kamperlandse leuksten, hier in ons dorp. De kletspot kwam op tafel en dat leverde veel, juist ja, verrassend geklets op. De rest van de eerst dagen van 2023 waren vooral ziektedagen en moest ik me voor alles afmelden, zoals sporten en het vrijwilligerswerk bij ADRZ. Wel zijn we samen nog even op pad geweest naar Dordrecht en Rotterdam. Dordrecht, waar een Tom Poes stripboek werd gescoord in een unieke 2e handswinkel met héééél veel boeken, ging nog. Maar, door naar Rotterdam, voor een bezoek aan het depot van het Boijmans van Beuningen museum, was even iets te veel van het goede. We hebben een museumkaart dus geen gevolgen voor de inflatie. Voor de donderdag stonden een uitvaart en familiebezoek op het programma en leek een corona zelftest geen overbodige luxe. En ja hoor, positief! Isolatie. Vrouwlief ondertussen ook wat verkouden (géén corona) en de ziekenboeg was compleet. Tot overmaat van ramp kregen we donderdagochtend te horen dat onze zwager Theo is overleden. ‘Een bijzondere man’, volgens mijn zus en dat is zo. Net geen 80 geworden. Fysiek werd zijn lichaam steeds minder, maar zijn levenslust was ongekend en zeker niet onderhevig aan inflatie.

Zo aan huis gebonden waren het prima dagen om de kerstspullen weer in te pakken, oude computers te ontmantelen, data en persoonlijke gegevens eraf te halen, en deze elektronica af te voeren naar de milieustraat. Opgeruimd staat netjes.  

Wat een leuke vakantieweek had moeten zijn inflateerde naar een week in mineur, maar werd vrolijk afgesloten met een lichtjestour van de boeren met tractoren door Noord-Beveland en pal langs ons huis. Dit mag van mij een mooie traditie worden.  

O ja, heb je je al ingeschreven voor de kustmarathon of heb je naast het net gevist? Inschrijving gaat open op 1 januari vanaf 0.00 uur. Sta je net te proosten en wil je vuurwerk afsteken, nu het nog kan, moet je achter de pc of telefoon om je in te schrijven. Waarom doen ze dat nu niet een dagje of maandje later?  

In Oekraïne wordt nog steeds gevochten. Poetin vroeg deze week om een wapenstilstand van anderhalve dag om zo het orthodoxe Kerst te kunnen vieren. Daar stond hij met een kaarsje in de kerk en dat was een raar gezicht, alsof er niets aan de hand is, terwijl het luchtalarm regelmatig klonk bij de buren. Nou misschien is Vladimir bekeerd, maar ik geloof er niks van.  

Maak er een vredige week van!

 
 

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *