Centraal stond deze week het afscheid van zwager Theo, die vorige week is overleden. Net geen 8o. Het is knap dat hij nog zo ‘oud’ is geworden, want zijn leven ging niet over rozen. Hij was al niet behept met het meest vitale lichaam, maar dat was een familiaire erfenis. In de loop van de tijd kwam daar een slecht zicht bij met aan het einde nog maar zicht van 30% uit één oog en het gehoor moest ook geholpen worden. Hij was al jaren gebonden aan de rolstoel. De nieren werkten al niet best meer en door suikerproblemen moest jaren geleden een been worden afgezet. Ook het andere been werd later afgezet. Thuis was zorg niet goed genoeg mogelijk en dus kwam Theo in een zorginstelling terecht en woonde zuster en zwager apart van elkaar. Theo kwam wel regelmatig een paar uur naar huis.

In de zorginstelling had hij zijn kamer helemaal ingericht als hobbyruimte, want hobby’s had Theo volop en dat was waar hij voor leefde. Robots, speelautomaten en nog veel meer. En dan, muziek…! Hij speelde mondharmonica en allerlei andere instrumenten en speelde regelmatig voor de andere bewoners. En dan zijn befaamde kerstactie. Theo kocht groot in voor alle medewerkers en bewoners van de instelling. Dozen met snoepjes, chocolade en andere lekkernijen. Getooid met kerstmuts deelde hij de ‘kerspakketjes’ zelf uit en dat werd zeer gewaardeerd. Hij bleef ondanks alle ongemakken goed gemutst en opgewekt; dat was zijn kracht. Een bijzondere zwager.

Het afscheid was op maat voor Theo, met muziek van Toots Tielemans (Old Friend), Enya (May-it-be), The Dubliners (Wild Rover) en Scrum (Miss me). Dochterlief leidde de plechtigheid in het crematorium alsof ze het dagelijks deed. Complimenten!

Er is in ons mooie landje veel verboden of wordt slecht getolereerd. Drugs zijn verboden, terecht! Roken mag maar wordt sterk ontmoedigd. Helpt niet echt! En, roken doe je buiten. Alcohol mag, maar zeker niet als je nog wilt deelnemen aan het verkeer. Wie is de Bob? Het lijstje is nog langer.

Wat niet in dat lijstje is opgenomen is het hebben/dragen van een tattoo of piercing. Ik vind tattoos, hoe klein en om welke reden dan ook, gewoon lelijk. Ik zou er niet aan denken om er een te nemen. Sommigen gaan heel ver en laten hun hele lichaam vol tatoeëren. Douwe Bob, André Hazes jr, Arie Boomsma, Ben Saunders, Spike, Memphis Depay en met hem vele profvoetballers zijn voorbeelden hiervan.

Ik kwam op dit onderwerp omdat in de PZC een artikel stond over gezichttatoeages. Aan het woord Vincent Chrispijn, een tatoeëeder uit Goes. Zelf heeft hij zijn gezicht vol zitten met letters, krassen en tekens, afschuwelijk en je schrikt je rot. Voor hem is het allemaal kunst en een way of life. Toch waarschuwt hij ook om je zichtbaar te laten tatoeëren, want het zijn jobstoppers. Dus als iemand bij hem komt en te jong is, adviseert hij om nog eens terug te komen als hij of zij een jaar of 25 is. Mijn advies: begin er helemaal niet aan!

Lichtpuntjes afgelopen week waren vier gouden medailles voor Nederland of wel vier Europese kampioenen bij het EK schaatsen in Hamar. En nu lijkt het of we domineerden, maar de concurrentie was behoorlijk, alleen Jutta Leerdam was bij de sprinters onverslaanbaar. Voor de overige titels moest flink worden gestreden. Zo rekende Patrick Roest pas bij de laatste afstand, de 10 km, af met zijn jonge concurrent Sander Eitrum uit Noorwegen.

Verder kunnen we wekelijks weer kijken naar Wie is de Mol. Maar, ik ben een beetje Wie is de Mol verzadigd en dat geldt ook voor de Slimste Mens. Ik ga wat meer aan de podcasts.

Oekraïne verliest wat terrein in Soledar. De Russen claimen die stad al te hebben veroverd, althans wat er nog van die stad over is. Alles ligt daar bijna tegen de vlakte. Het is toch ernstig dat Poetin met zijn huurlegers zoveel kan vernietigen. En waarom? Ouderwets denken over grondgebied en macht. Is hij, Vladimir, bang voor de NATO of is hij wat dementerend? Wanneer gaan de kemphanen nu eens aan tafel?

Maak er een gezellige week van!

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *