Ik snel elke dag koppen in de krant, althans het algemene deel van de PZC. Interessanter wordt het als je deel twee openslaat met het nieuws uit Zeeland. Laat ik de krant van donderdag 7 september eens doorbladeren.

Op de voorpagina staat verkoopster Anna Dooms met een schaal oliebollen. ‘Snikheet? Altijd oliebollenweer’ Oliebollen bij 30 graden? Bij bakkerij De Bruijne in Terneuzen bakken ze elke woensdag oliebollen en die hebben grif aftrek bij de klanten.

‘Koophuis is utopie voor singles’, want met een modaal inkomen ben je op de woonmarkt kansloos. Huh? En mijn dochter (alleenstaand en modaal) heeft net een huisje gekocht in het mooie Delft. Hulp zal wel zijn geboden door een gulle lener, veronderstel ik!

Omtzigt: maak geen spelshow van lijstrekkersdebat’. Twee pagina’s over de campagne van de politieke partijen die zich opmaken voor de verkiezingen van de Tweede Kamer zetels op 22 november van dit jaar. Van al dat gekrakeel zijn we voorlopig nog niet af evenals de debatten die ongetwijfeld volop gaan plaatsvinden op radio en tv.

Dan hebben we nog een aantal pagina’s over de wereldpolitiek, met de oorlog in Oekraïne voorop, het noodweer in diverse delen van de wereld, asielopvang én T-Mobile en Tele2 gaan verder onder de naam Odido, een palindroom van een woord zonder betekenis. Trappen we er met z’n allen in of vonden we de oude namen goed genoeg en waren we daar erg aan gewend of gehecht?

Dan vervolgens de sportpagina’s met veel nieuws over het Nederlands Elftal. Mij kan het niet meer boeien. Het shownieuws daarentegen wel, want de column van Angela is meestal aardig om te lezen. Deze keer over de toestand rond Temptation Island. Het programma is een zogenaamde relatietest. Die mislukt en dan staan de zich vrijwillig aangemelde deelnemers op hun achterste poten als het fout gaat. Doe dan gewoon niet mee en blijf lekker bij je eigen lover. Dit deel eindigt met het wereldnieuws dat de Rolling Stones een nieuwe singel hebben uitgebracht en binnenkort ook met een nieuw album uitkomen en dat zonder Charlie Watts († 2021). Ik ben een echte Beatles-fan!

Op naar het nieuws uit Zeeland. ‘Nieuw vuur Bevrijdingsfestival’. De huidige organisator de Cultuurwerf, heeft schulden en kan het niet meer organiseren als ze geen geld van de gemeente Vlissingen krijgen. Ze vragen 200.000 euro van de gemeente, maar die gaat dat niet doen. Maar er staan nieuwe partijen te trappelen om het festival over te nemen. Van mij hoeft het niet!

Datzelfde Vlissingen maakt zich op voor de 25e editie van het tiendaagse filmfeest ‘Film by the Sea’ tot en met 17 september. Ruim een week lang kunnen filmliefhebbers de hele dag in de bioscopen zitten. Gelukkig wordt het komende week wat minder warm, alhoewel bij warm weer is verkoeling zoeken in een donkere bioscoopzaal een goed alternatief voor een duik in het zwembad of de zee.

Naast de krant lees ik de nodige magazines die met enige regelmaat in de brievenbus vallen. Zo is daar het magazine ‘Eigen Huis’ van de vereniging Eigenhuis vol met handige tips voor de huisbezitter. ‘Mezza’ is het magazine voor een goed weekend, een bijlage bij de zaterdagkrant van de PZC, met deze week in de hoofdrol Gerrit Hiemstra als bekende Nederlander. ‘Max magazine’ krijg ik als lid van omroep Max zo’n viermaal per jaar. De wekelijkse radio- en tv-gids is dan uitgebreid met een ledenblad. ‘Plus magazine’ is wel een magazine voor de 50-plusser met onder andere columns van Charles Groenhuijsen, Yvonne Kroonenberg, Bram Bakker, Harold Hamersma en Koos Postuma. Veel artikelen over reizen en gezondheid nemen in dit blad een prominente rol in. Prettig blad om te lezen. ‘Management Boekmagazine’ is een blad vol met nieuwe en bestaande boeken voor de professional.  Boekenrevues, interessante artikelen over diverse vakgebieden. Zo ging het in de laatste uitgave van september veel over kunstmatige intelligentie en dat is zeer interessante stuff voor mij. Tot slot is daar ‘Enter’ het ledenblad van SeniorWeb en blad met artikelen over techniek, zoals bijvoorbeeld een slim horloge. Maar vooral tips & trucs over de producten als Word, Excel, mail, WhatsApp, downloaden, beveiliging, enzovoort. Echt een blad voor de ICT-liefhebbers.

Zou Poetin ook de buitenlandse kranten lezen? Dat zal toch wel. Dan moet hem toch duidelijk worden dat hij een zinloze oorlog aan het voeren is in Oekraïne, een oorlog die hij niet lijkt te kunnen winnen. Tijd om snel aan tafel te gaan met betrokken partijen.

Maak er een lekkere leesweek van!

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *