En dan opeens, als de klok 12 slaat, ben je geen 71 meer, maar 72. Gelukkig heb ik er fysiek niets van gemerkt en dat wil ik graag zo houden. 72 worden is niet de reden waarom ik dit jaar mijn verjaardag niet heb gevierd, maar de dagen ervoor waren nogal druk en vermoeiend en we waren pas twee minuten voor twaalf thuis op mijn oudejaarsavond. Ondanks dat we het niet echt vierden voelde het toch een hele feestelijke dag, want je krijgt kaarten, appjes, telefoontjes (3), meldingen op facebook (14) en LinkedIn en natuurlijk cadeautjes. Zo kreeg ik van mijn lief iets waar ik helemaal niet bij had stilgestaan, namelijk een bezoek aan ABBA Voyage als we binnenkort toch in Londen zijn. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, want ik ben nog steeds een enorme ABBA-fan. Zo had ik jarenlang een radioprogramma, ‘Koffietijd’, op de lokale omroep Radio Rijnwoude en dat programma begon ik steevast met een nummer van ABBA. Op naar Londen, op naar de ABBA Arena. Hopelijk horen we ook mijn lievelingsnummers van ABBA ‘When all is said and done’. Meer over ABBA en de Voyage kun je teruglezen in mijn column van 29 mei 2022

 

Deze week stond ik voor SeniorWeb op de 50Plusbeurs in het Jaarbeursgebouw te Utrecht. Als ambassadeur van SeniorWeb had ik me opgegeven om een dagje de stand te bemensen samen met andere vrijwilligers. SeniorWeb is een landelijke vereniging met 150.000 leden, 500 leslocaties en 2.800 vrijwilligers en is sinds 1996 actief met als doel de digitale wereld begrijpelijk te maken, zodat iedereen het gemak en het plezier van computer en internet kan ervaren. De 50PlusBeurs is al 29 jaar het grootste evenement voor actieve plussers met honderden stands boordevol informatie, entertainment en aanbiedingen. Veel stands met informatie over vakanties, (e-)fietsen, gezondheid, zoals nieuwe knieën en heupen en nog veel meer. Voor dat laatste worden zelfs reizen aangeboden naar het buitenland zoals Spanje en Turkije. Wel heel actueel nu ik zelf bezig ben mijn slechte rechterknie en linkerenkel te laten behandelen bij de Bergman Clinic. Nog wel even een verwijzing regelen voor de enkel bij de huisarts en de zorgverzekering raadplegen of dat allemaal wel wordt vergoed.

Als je met pensioen bent, zoals ik ondertussen alweer ruim 6 jaar, kun je je vrijetijd redelijk zelf en redelijk vrijblijvend invullen, uiteraard rekening houdend met de nog werkende partner. Zo was ik enkele jaren lid van de dorpsraad van Kamperland, maar sinds 1 september jl. heb ik dat vrijwilligersbaantje aan de wilgen gehangen. Ooit toegetreden tot deze raad om de communicatie te doen en sociale media bij te houden. Daar kwam al snel en vooral tijdelijk het secretariaat en penningmeesterschap bij. Tijdelijk werd min of meer permanent omdat niemand uit de raad dit wilde overnemen. Daarnaast stond het contact met de burgers m.i. niet hoog genoeg op de agenda, zodat de raad meer een vergaderclub werd dan een vertegenwoordiging van de burgers. De dorpsraad heeft het zelf gedefinieerd om de volgende taak te hebben: de inwoners van Kamperland te ACTIVEREN om zich via de dorpsraad als collectief te laten horen. Daar werd weinig aan gedaan, verlies je je voelangels met wat er in de gemeente leeft en dan zie je allerlei andere initiatieven ontstaan, zoals ‘Wij zijn Noord-Beveland’. Deze beweging maakt zich zorgen maken over de ongeremde groei van het toerisme op Noord-Beveland, wat begon met een petitie tegen de uitbreiding van de Roompot in Kamperland. De argumenten kloppen m.i. niet helemaal en zijn ook niet zuiver omdat vele ondertekenaars van de petitie niet precies weten waar het over gaat. Zo kreeg ik op mijn opmerking op Facebook dat veel ondertekenaars van de petitie niet precies weten waar het nu echt omgaat de reactie op dat ze dat ook niet persé hoeven te weten. Dat klopt niet en lijkt een beetje op Spam!

Zou Poetin ook wel eens vrijwilligerswerk doen? Dat zal zeker niet het geval zijn, maar misschien moet hij eens gaan helpen in de ziekenhuizen met al die gewonden van deze onzinnige oorlog. Misschien nog beter moet hij zich aanmelden om de zakken met lijken op te halen van het slagveld. Misschien komt hij dan tot het besef met deze moordpartijen te moeten stoppen.

Maak er een mooie septemberweek van!

.

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *