Leuke dingen dus i.p.v. alle narigheid die we elke dag over ons heen gestort krijgen.  

Zo zag ik recent een vacature advertentie van een aannemersbedrijf voor een timmerman/timmervrouw. Als we het advies van het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) moeten volgen zou deze titel niet meer kunnen en moeten we spreken van timmermensen of zelfs timmerlieden. Maar dat ter zijde het gaat me in dit geval om wat het bedrijf de timmerlieden gaat bieden:

  • Auto van de zaak.
  • Een keer eerder weg voor een voetbalwedstrijd of concert? Veel plezier.
  • Ouderschapsverlof? Geniet ervan.
  • Een dagje eerder weg omdat de vakantieaanbieding wel héél gunstig is? Zeker kan dat.
  • Mooie dinge maken? Dat kan bij ons.
  • Ons gereedschap thuis gebruiken? Geen probleem.
  • Eerder weg om je kind van schoolreis te halen? Gaan we regelen.
  • Inkoopvoordeel als je thuis of bij je (schoon)moeder aan het klussen bent.

Ludiek en ik moet er wel om lachen. Lijkt het je wat? Nou mij wel als ik 30 jaar jonger zijn geweest, want ze bieden ook nog een goed salaris! Leuk dingetje.

Ik zag een hele leuke foto op Dumpert.nl van BBB-voorvrouw Caroline van der Plas met daarnaast een foto juffrouw Jannie uit Debiteuren/Crediteuren een programma van Jiskefet uit de periode 1995 t/m 1998, ruim 25 jaar geleden. Ik dacht al… waar ken ik haar van? De gelijkenis is frappant. Ik heb 15 maart niet gestemd op BBB, maar ik hoop van harte dat Caroline met haar partij, net zoals Jiskefet, de nodige reuring brengt en de politiek arena wakker schudt en daarmee verandert. Leuk dingetje.

Deze week was ik als lid van de ledenraad bij de ALV van SeniorenWeb.nl. Dat was een mooie bijeenkomst met een lunch vooraf en een borrel achteraf. De bijeenkomst was in hotel Breukelen (v. d. Valk) en daar was me een partij volk! Wij waren al met zo’n 50 mensen. Alle vergaderzalen waren bezet en dus waren er honderden personen die allemaal de lunch gebruikten. Maar, laat dat maar aan het van der Valk hotel over. Werkelijk je kon van alles eten en drinken. Complete warme maaltijden, ter plekke gekookt of gebakken en verder alle soorten brood en beleg en nog veel meer. Een feest. De vergadering verliep zeer professioneel. In de vragenronde was ik nog even aan de beurt met de vraag: ‘Wanneer wordt Seniorweb overbodig’? Wat minder cru gezegd: ‘Met de tijd/jaren zullen er steeds minder ouderen zijn/komen die zijn opgegroeid met gebruik van ICT-middelen en daar gewoon mee om kunnen gaan. Wat zijn de verwachtingen en hoe gaat Seniorweb hierop anticiperen in de toekomst? Gaan we focussen verleggen?’ Het antwoord van de directeur Daniël de Levita was een beetje voorspelbaar. Hij vond het een goede vraag, die hem ook al jaren bezighoudt. Voorlopig is seniorweb nog hard nodig, maar er zullen in de toekomst wel veranderingen nodig zijn, maar dat wordt jaarlijks gepeild onder de (150.000) leden en wordt informatie uit andere bronnen geraadpleegd. Ik ga dit de komende jaren in de ledenraad in de gaten houden. Leuk dingetje.

Deze zaterdag was er de rommelroute in Serooskerke (Walcheren). We waren van de partij als een van de 100 verkopende locaties in het dorp. Schoonmoeders spulletjes stonden buiten in de stralende zon en er was veel publiek op de been en zo werd er veel verkocht, ruim 300 eurootjes. Ik had vooraf niet zoveel zin, zoals gewoonlijk, in deze verkoopactiviteit, maar door een praatje te maken met de mensen die langskomen werd het gewoon heel gezellig om te doen en dan blijkt het toch wel weer een leuk dingetje te zijn.

Zou Poetin wel eens iets leuks doen of is dat voor hem oorlog voeren? Dat zal toch niet waar zijn of kunnen zijn dat het een spelletje vindt om dood en verderf te zaaien in Oekraïne en onder zijn eigen mensen. Volgens mij levert dat op termijn alleen maar verliezers op. Wanneer komen de spelers in die verschrikkelijke oorlog eens toe bezinning? Wanneer gaan grote naties als de VS, de Europese Unie en China eens echte pogingen ondernemen om tot vredesonderhandelingen te komen tussen de strijdende partijen?

Maak er een leuke week van!

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *