En toen was daar opeens het bericht van het overlijden van Tina Turner. Waar was je van de week toen je hoorde over de dood van de Queen of Rock and Roll en moest je een traantje laten? Ze werd 83 jaar en stierf na een lang ziekbed en een turbulent leven op haar Chateau Algonquin in Zwitserland. Ze werd geboren als Anna Mae Bullock, maar kreeg de naam Turner toen ze ging zingen bij de band van Ike Turner en met hem trouwde. Ike gaf haar de naam Tina. Die naam Tina Turner was het enige dat ze na de scheiding van Ike Turner wilde behouden en dat mocht. Ze ging solo en dat werd een groot succes. Als je een regel zang hoort weet je gelijk: Tina Turner. Je moest wel van haar muziek houden en ze deed wel een beetje ordinair aan. Sorry fans!

En toen was hij opeens vertrokken, Ruud van Nistelrooy, trainer van PSV. Laat PSV een traan en lacht Ruud in zijn vuistje? Al na één jaar stopt hij en dat was geen slecht jaar. PSV won de Johan Cruyff Schaal, de KNVB-beker en staat 2e in de Eredivisie met nog één wedstrijd te gaan. In de Champions-League werd PSV in de play-offs uitgeschakeld door Glasgow Rangers, maar speelde daarin toch niet slecht. Toch lagen de spelers, de directie en de staf elkaar niet echt goed, leek het wel. Van Nistelrooy vond dat er te weinig draagvlak en support voor hem was en nam toen het stoere besluit: ik stop er per direct mee. Managers, politici en anderen kunnen wat mij betreft een voorbeeld nemen aan Ruud. Bij kampioen Feijenoord werd er al rekening mee gehouden dat trainer Slot zou vertrekken naar Tottenham Hotspur, maar hij blijft gewoon nog twee jaar! Feijenoord lacht.

En toen was daar deze week het vakantiegeld op de bankrekening. Was het maar elke maand zo’n feest! Beetje een traditie dat je in mei 8% bruto loon extra krijgt en dat is lekker meegenomen. Bij sommige werkgevers betalen ze het in juni uit en soms kun je er ook voor kiezen om elke maand een deel bij je salaris te krijgen. Iedereen die werkt of een uitkering heeft, krijgt vakantiegeld. Het woord zegt het al. Je kunt ervan op vakantie, maar het wordt ook nogal eens gebruikt om schulden af te lossen, een nieuwe auto te kopen of wat anders. Zelfs AOW-ers krijgen nog een klein beetje vakantiegeld. Maar ach het is extra, dus ontvangen met een lach. Men wordt nu in (tv)reclames doodgegooid met zogenaamde vakantiegeld-deals. Flauwekul natuurlijk! Let wel op de fraudeurs, want die zijn ook uit op uw zuur verdiende centjes.

En toen was daar een nieuw fenomeen: graaiflatie, vroeger noemden we dat gewoon prijsopdrijving en dat verwijst naar het vragen van buitensporig hoge prijzen voor goederen en diensten die tijdens een crisisperiode schaars zijn. En crises hebben we op dit moment volop. Er was de coronapandemie, er is oorlog in Oekraïne, we hikken tegen de klimaatverandering aan en door een hoge inflatie stijgen de loonkosten. De Albert Heijnen, de Jumbo’s, de Heinekens en de ING’s van deze wereld verdienen goudgeld en halen hoge winsten en graaien in onze portemonnee. Toen het slecht ging met deze bedrijven tijdens de coronajaren werden ze financieel geholpen door de overheid, nu het weer goed gaat zijn de klanten de klos. Een boodschappenwagentje vol is het afgelopen jaar veel duurder geworden. Vervolgens eisen de werknemers flinke loonsverhogingen (inflatiegraai) en dat maakt producten en diensten weer duurder.

En toen was er de AVG of wel Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat gaat over onze privacy en is bij wet geregeld. Op 25 mei 2018 is de AVG van toepassing geworden in de Europese Unie. Organisaties moeten hun systemen, waarin persoonsgegevens worden vastgelegd, hierop aanpassen. Ze moeten bijvoorbeeld toestemming vragen aan de personen waar het om gaat om hun gegevens te mogen verwerken. Gegevens moeten ook weer worden verwijderd als ze niet meer nodig zijn of als iemand daarom vraagt. Hebben we daar wel iets van gemerkt? Er is nog een heel andere AVG hoorde ik deze week in het programma van Koken met Van Boven. Aardappel, Vlees en Groente en dan een prakje maken. Da’s andere koek!

Zou Poetin een fan zijn geweest van Tina Turner?  Of weet hij niet wie dat is? Als dat zo is heeft hij wel onder een steen gelegen, maar ja ze komt wel uit de VS en dat is de vijand. Misschien denkt hij wel Simply the best te zijn. Nou, niet overdrijven hoor, Vladimir. Zo komen we niet verder. We don’t need another hero.

Maak er een vrolijke week van!

 

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *