Duurder en nu

Alles wordt duurder.

Sigaretten gaan op termijn € 47,- per pakje van 20 stuks kosten, dat is ruim € 2,35 per sigaret.

Remedie: niet meer roken en daarbij is de kans op een ernstige ziekte gelijk flink minder.

Voor die toekomstige prijs van één sigaret kon je deze week nog een liter benzine kopen, maar de benzineprijs gaat records breken naar boven € 2,50 euro per liter.

Remedie: minder autorijden, meer fietsen of het openbaar vervoer nemen.

Die prijs van één liter benzine is ook de huidige prijs van één m3 gas, terwijl dat een jaar geleden nog € 2,- goedkoper was. Voor elektriciteit geldt, dat dit het afgelopen jaar 100% duurder is geworden en is gestegen van ongeveer € 0,10 naar € 0,20 per kWh. Voor klanten van de energiebedrijven met een variabel contract betekent dit een forse verhoging van de energienota per maand. Klanten met een vast contract hebben nu nog mazzel, maar zodra het contact afloopt betalen ze de hoofdprijs.

Remedie: de cv een graadje lager zetten, minder of korter douchen, de lampen uit doen als die niet nodig zijn, aan de andere kant investeren in energiezuinige maatregelen zoals zonnepanelen, een warmtepomp, betere isolatie, enzovoort.

Door de hoge energieprijzen zijn heel veel gebruiksartikelen en materialen, zoals in de bouw, flink duurder geworden, maar dat komt ook door schaarste en dat is weer een gevolg van corona.

Remedie: die oude stofzuiger nog maar even blijven gebruiken en het bouwen van een houten schuurtje nog even uitstellen.

Ga je vandaag de dag naar de supermarkt voor je dagelijkse boodschappen dan schrik je je een hoedje, want alles lijkt in prijs te zijn gestegen. Een inflatie van boven de 10% is daarvan de oorzaak en dat zal niet snel minder worden. De inflatie is torenhoog en we klagen er massaal over.

Remedie: even door de stad of dorp fietsen om overal reclameproducten in te slaan of koop wat minder en koop wat vaker huismerken en laat de duurdere merken liggen.

De zorg wordt eveneens flink duurder, omdat we steeds ouder worden met z’n allen. De coronapandemie heeft hierbij ook een flinke duit in het zakje gedaan.

Remedie: gezonder leven en sporten zodat het we later minder zorg nodig hebben.

Huizen zijn voor velen de afgelopen jaren onbetaalbaar en daarmee onbereikbaar geworden.

Remedie: bouwen, bouwen, bouwen.

Een trouwerij of een uitvaart wordt langzaamaan onbetaalbaar.

Remedie: ga lekker samenleven, blijf gezond en ga niet dood.

Wat heel duur is en bijna onbetaalbaar wordt, zeker nu er weer een heuse oorlog woedt in Oekraïne, is het leger.

Remedie: stop met oorlog voeren beste leiders van landen die in oorlog zijn. Zeker de oorlog in Oekraïne moet stoppen mijnheer Poetin en wel direct!

Maak er een goedkope week van.

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *