Was de foto nu echt of was deze gefotoshopt? Ik heb het natuurlijk over de familiefoto van prinses Kate Middleton met haar kinderen prins George, prinses Charlotte en prins Louis. De foto is op bepaalde punten aangepast, gemanipuleerd. Nou en? Of liever so what, het is tenslotte een Engelse foto. De rits van de jas van prinses Kate lijnt niet goed uit, de linkermouw van de trui van prinses Charlotte lijnt niet goed uit met haar arm en de rechterhand van de prinses is wazig, terwijl de rest van de foto scherp is. Tsjonge, jonge wat een drama’s toch allemaal. Mij was het helemaal niet opgevallen, maar ik vond de foto niet interessant genoeg om uitgebreid naar te kijken. De perswereld stond helemaal op z’n kop. Wat was er aan de hand met Kate? Het was al een hele tijd stil, een mediastilte, na haar operatie in januari. Veel Britten maken zich zorgen over de toestand van Kate en die is misschien wel veel slechter dan het paleis doet voorkomen. En dan komt er een foto die gemanipuleerd is bij een mouw, rits en hand. Jeetje. Royalty-fans waren aanvankelijk heel blij met de foto, want er was weer nieuws over de prinses.  Maar door de fotomanipulatie is de verontrusting alleen maar groter geworden en dat werkt weer allerlei speculaties in de hand hoe het met haar is. Het fotoshoppen is voor de persbureaus aanleiding de foto niet meer te publiceren en zelfs uit hun systemen te verwijderen. Wat een gezeur!

Het is een e-bike met kleine, dikke banden en dat noemen ze een fatbike. Het is een rage onder de jeugd. Ze bestaan al heel lang namelijk sinds 1900 en werden gebruikt om door de woestijn te fietsen. Later, rond de jaren ’80, gebruikten onderzoekers fatbikes voor poolexpedities. Tegenwoordig heeft de fatbike meer weg van een snorfiets of scooter met een buddyseat. Maar de jeugd heeft de fatbike dus ontdekt en met name omdat je geen helm hoeft te dragen, die bij de eerder populaire snorfiets van 1 januari 2023 wel verplicht is. Er zijn twee problemen met de fatbike. De jeugd koopt hele goedkope exemplaren via internet, o.a. Aliexpress of bol.com (rond de €1.000,-) en die zijn slecht van kwaliteit. Voor een goed fatbike begint de prijs bij €2.700,-. Die goedkope bikes zijn zo slecht dat fietsenmakers deze fatbikes niet meer willen repareren. Geen beginnen aan. Een ander probleem is dat fatbikes heel makkelijk zijn op te voeren, wat niet mag maar natuurlijk wel wordt gedaan. Sommige fatbikes hebben zelfs een gashendel en daarmee wordt het een illegale fatbike. Maar ik begrijp de jeugd wel hoor. Hadden wij vroeger ook niet onze opgevoerde Tomos of Puch? Kortom, is dit niet van alle tijden en is dus gezeur!

Het lot is beslist. Een fikse order voor vier nieuwe onderzeeboten voor onze Marine gaat niet naar Damen in Vlissingen, maar naar de Franse Naval Group. Deze onderzeeërs gaan de huidige vier duikboten van de zogenaamde walrusklasse op termijn vervangen. Damen wekt samen met het Zweedse bedrijf Saab Kockums. Recent kreeg Damen al de opdracht om vier luchtverdedigings- en commandofregatten en zes amfibische transportschepen te bouwen en dat was volgens insiders al een teken aan de wand. Damen de fregaten, Naval de onderzeeboten. En zo geschiedde ook dit weekend en nam het demissionaire kabinet een besluit in het voordeel van de Fransen. De race is nog niet helemaal gelopen, want de Tweede Kamer moet er nog over debatteren, maar het zou mij verbazen als dit kabinetsbesluit nog wordt teruggedraaid. Volgens de verantwoordelijk staatssecretaris is Naval de beste keuze en levert dat ook veel werkgelegenheid op voor Nederlandse bedrijven en dat was ook een voorwaarde aan de offrerende bedrijven. Veel politici en vooral bestuurders in Zeeland vonden dat de order naar Damen had moeten gaan en schreven nog een brandbrief aan Den Haag, het zal niet baten, ben ik bang. Voor zowel voor de fregatten als de onderzeeërs gaat het om orders van enkele miljarden euro’s. Als een bedrijf meedingt in een dergelijke forse deal bestaat de kans dat je deze niet krijgt, dus niet zeuren hoor. Uithuilen en op naar de volgende uitdaging.

Maak er een uitdagende week van.

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *