Deze week vierde ik mijn 71e verjaardag. Hieperdepiep hoera. Ik kreeg veertien mailtjes met felicitaties zoals van Wandel.nl, SeniorWeb, Amac, Hema, Ikea Family, 123inkt.nl, Staatloterij en ga zo maar door. Leuk natuurlijk, dergelijke gelukwensen van computerprogramma’s van de betreffende bedrijven. Die mailtjes zijn automatisch gegenereerd, dus heb ik daar ook mijn geboortedatum achtergelaten. Je weet dat het niet heel persoonlijk is, maar toch vind ik het best leuk om die mailtjes te krijgen.

De elektronische en sociale media zijn natuurlijk niet meer uit ons dagelijks leven te verbannen of tegen te houden, tenzij je jezelf helemaal afsluit hiervan. Ik dacht, laat ik het eens allemaal noteren en tellingen bijhouden. Hier het fraaie(?) resultaat:

  • 14 felicitaties en cadeautjes, zoals kortingsbonnen, via de email.
  • 2 felicitaties via LinkedIn.
  • 20 felicitaties via Facebook.
  • 26 felicitaties via Whatsapp.

Totaal 62 wensen via elektronische snelweg. Zegt dat iets over je bekendheid, je populariteit of je gebruik van de sociale media? Familie, kennissen, oud-collega’s, vrienden en ga zo maar door sturen wensen. Soms uitgebreid, maar in de meeste gevallen alleen maar ‘Gefeliciteerd’. Natuurlijk is het veel leuker om gebeld te worden, een kaart te krijgen, maar het allermooiste is als mensen bij je op je verjaardagsfeestje komen. Dit jaar waren dat vooral vrienden uit de straat, broer en schoonzus en schoonouders. Klein clubje maar heel gezellig!

Het zijn van die dagen, waarop je in stille momenten overdenkt hoe het met je relaties is gesteld en met name als het gaat, in mijn geval, om je kinderen. ‘Hoi pa, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!! Hoop dat je een gezellige dag hebt!! Hopelijk met wat meer zon als hier… geniet!’, appt mijn oudste dochter. Eerder hadden ze al laten weten dat het ze niet ging lukken om langs te komen met school en werk… Mijn ‘Australische’ dochter zit nu in Duitsland, belt me en stuurt een kaart. Jammer, dat ze er nu niet bij is nu ze in de buurt is. Van de jongste dochter en zoon hoor ik helemaal niets. Nee, ik ben niet zielig, dit is de realiteit en die is dan maar zo. Het is natuurlijk wel jammer dat het zo gaat en je weinig meekrijgt over het wel en wee van je kinderen en zij van ons.

Dit 71e levensjaar stond verder in het teken van de Beatles en ABBA. Dat laatste viel in het water doordat KLM de vluchten naar Stockholm in juli jl. had gecanceld. Een gevolg van de crises en een luchthaven waar men de zaken niet op orde heeft en nu nog steeds niet kan krijgen. Deze week besloot de baas van Schiphol, Benschop, om er de brui aan te geven en de boel de boel te laten voor een opvolger. In april vlogen we naar Liverpool om het Beatles-gevoel te snuiven. Ook dat ging bijna mis omdat we maar net op tijd ons vliegtuig konden halen na uren in de rij te hebben gestaan voor de securitycheck. Is dat nog wel van deze tijd en nodig? Eenmaal in Liverpool was dat weer vergeven en vergeten en konden we genieten van o.a. de Magical Mystery Tour en de Cavern Club. In een eerdere column ‘We can work it out’ lees je de details. Het Beatles-jaar werd gisteren afgesloten met een concert van The Analogues in een volle Ziggo Dome in Amsterdam. Wat een geweldige band en een mooie beleving! In het voorprogramma The BeatBox. We hadden hele mooie plaatsen op de 1e rij van de 1e ring recht voor het podium. Al in 2020 had ik deze kaartjes voor de The Analogues gewonnen bij een actie van Plus Magazine. Door corona gingen de concerten in 2020 en 2021 niet door.  

Zou Poetin wel eens gehoord hebben van The Analogues? Ik vermoed van niet, maar natuurlijk wel van The Beatles. Dan kent hij vast het nummer ‘We can work it out’. Misschien is het nog niet te laat om samen met Zelensky te zoeken naar een oplossing i.p.v. steun te zoeken bij de Chinezen.  

Maar er een muzikale week van!    

 
 

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *