Deze week kwam de dood even langs en hij was dicht in de buurt. Schoonvader-lief overleed op 83-jarige leeftijd. De geest was nog best prima, maar het lichaam was er klaar mee en wilde niet verder. Als je lichaam het bijna niet meer doet is er weinig aan om te leven. Zitten in je stoel en kijken naar de heg is niet waar je blij van wordt. Dat vond mijn schoonvader ook en heeft het niet meer verder leven een beetje geholpen door o.a. niet te eten en zijn pillen te laten staan. Zo nam hij de regie in eigen handen en is vredig en zonder pijn ingeslapen. We zaten erbij en zagen en voelde hem langzaam wegzakken en opeens is daar de laatste zucht. Je kijkt elkaar aan en vraagt je af of het echt zo is. Maar het was echt zo, constateerde de huisarts een kwartiertje later. We waren net alles aan het regelen voor een bed in de kamer, nachtzorg en ga zo maar door. Net voordat die kwamen konden we die voorzieningen weer afbellen en traden we in een ander circuit, die van het regelen van een uitvaart.

Diezelfde dag was er crisis in het kabinet onder leiding van premier Rutte. Ze kwamen er niet uit, uit het migratieprobleem. Opeens hield Rutte vast aan het VVD-standpunt waarmee ze eerder die week op de proppen kwamen. De eis was dat er voor het weekend een plan moest liggen vanuit de regering om de aantallen asielzoekers in Nederland in te perken. Daar bovenop kwam ook premier Mark Rutte met een eigen eis, om zo zijn eigen belofte in te lossen die hij eerder deed op het jongste VVD-congres. Daar beloofde hij zijn achterban om de instroom van asielzoekers te beperken. Volgens mij ging het met name om een sub sub punt namelijk de gezinshereniging. Daarin kon de Christen Unie (CU) zich absoluut niet vinden en ook de andere twee coalitiepartijen, het CDA en D’66, herkenden zich daar niet in. Je zou haast zeggen Mark Rutte (en met hem de VVD) heeft zijn moment uitgekozen om het kabinet om zeep te helpen op een dossier waarmee er weinig schade kan worden aangericht aan het imago van VVD. Uiteraard wordt dit vanuit de VVD-kringen stellig ontkend, maar de twijfel is er wel degelijk buiten de VVD. En zo viel kabinet Rutte IV een dag later en bood Rutte het ontslag aan van zijn kabinet aan de Koning. Die was net op vakantie en moest even terugvliegen uit Griekenland, na de nodige formulieren te hebben ingevuld! Het kabinet is daarmee min of meer dood, maar ze noemen dat liever demissionair en zal nog verlamd doorwerken tot de verkiezingen en ergens in november zullen worden gehouden. Dat wordt reuze interessant!

Autosport en motorsport lijken de laatste jaren steeds veiliger te worden. Allerlei maatregelen aan de raceauto’s en motoren maken het veiliger, maar zeker ook zijn de circuits sterk verbeterd. Toch vielen er deze week weer twee doden en dat waren ook nog Nederlanders. Joey den Besten verongelukte met zijn motor op een circuit in Finland en Dilano van ’t Hoff, een zeer talentvolle autocoureur, verongelukte op Spa in België. Het gebeurde in de laatste ronde van een hele natte race, een race die volgens velen niet had mogen worden gestart, maar dat is altijd achteraf makkelijk gezegd.

 

Zou Poetin zich wel eens realiseren hoeveel doden hij al op zijn geweten heeft door zijn oorlogsdrang om delen van Oekraïne te willen veroveren? Daar is hij deze week al 500 dagen mee bezig en het lukt, gelukkig, maar niet erg. Sterker Oekraïne lijkt weer wat terrein terug te winnen. Hoeveel doden precies zullen we niet weten want die informatie komt niet echt vrij.

 

Maak er een levendige week van!

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *