Is het nog van deze tijd dat we een Gouden Televizier-Ring uitreiken? De televisiebazen denken van wel. Tijdens de Gala-avond bellen kijkers massaal om te stemmen op hun favoriete programma. Dit jaar waren er nog drie genomineerde programma’s over: Even tot hier, De Bevers en Het Jachtseizoen. Als trouwe kijker van Even tot hier heb ik nog wel even mijn stem uitgebracht. Het programma won overtuigend de felbegeerde Ring met 70% van de uitgebrachte stemmen. Mijn stem uitbrengen was makkelijk want de andere twee programma’s heb ik nog nooit gezien, behalve dan wat promo’s. Dat was genoeg om deze programma’s niet in zijn geheel te bekijken. Naast de Ring werden er allerlei andere awards uitgereikt zoals die aan Soy Kroon die werd gekroond met de Televizier-Ster Talent. Er waren ook nog awards voor Tim Hofman en Frank Lammers.  Het Gala is een bijna avondvullend programma met alle sterren in de zaal die veel kijken naar opgenomen bijdragen, zoals een speciale aflevering van De Slimste Mens, ‘gewonnen’ door Rob Kemps, die daarna live de Televizier-Ring uitreikte. Wat en voor wie is nu de waarde van een dergelijk gala en uitgereikte prijzen? Weet u het antwoord? Ik niet dus…. Even tot hier!

Want, er zijn belangrijkere zaken op de wereld en in ons eigen landje gaande. Kent u de naam Remkes? Zo niet dan heeft u de afgelopen weken onder een steen gelegen. Vorig jaar nog was Johan Remkes informateur van het huidige kabinet Rutte IV. Na de verkiezingen in maart 2021 voerden de partijen maandenlang gesprekken zonder knopen door te hakken. Het ‘gevalletje’ Omtzigt functie elders was daar flink debet aan. Het is begin september en de formatie kan geen kant meer op. Johan Remkes wordt daarom ingevlogen als informateur; de oud-VVD-minister is een veelgevraagde troubleshooter in Den Haag. Hij komt al snel tot de conclusie dat een meerderheidskabinet er niet in zit. VVD, D66 en CDA moeten van hem daarom nadenken over een minderheidsvariant. De drie partijleiders geven trouw gehoor aan deze oproep en brengen een weekend door op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum, maar een doorbraak blijft nog steeds uit. Achter de schermen valt te horen dat men niet warmloopt voor een minderheidskabinet. Kaag, D66, doet water bij de wijn en wil toch wel onderhandelen met de ChristenUnie erbij. Het duurt nog drie maanden voor het kabinet Rutte IV op het bordes staat bij de Koning. Nog maar net bekomen van de Covid-crisis en dan begint de oorlog in Oekraïne en komen de boeren met tractoren naar Den Haag om te protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Tijd om Johan Remkes weer een van stal te halen. Behalve het kabinet staat niemand, zeker de boeren niet, te wachten op Remkes. De boeren willen in eerste instantie niet aansluiten bij de gespreken met Remkes. Even tot hier.

Afgelopen woensdag kwam Remkes met zijn eindrapport. De presentatie werd live uitgezonden op NPO1. Zelf zegt Remkes daarover dat hij dit belachelijk vond! Wie regeert hier nu in Nederland, het kabinet Mark Rutte of Johan Remkes? ‘Wat wel kan’ heet het eindrapport van Remkes en veel partijen bleken blij met de uitkomsten, terwijl die spijkerhard waren en misschien nog wel erger dan het aanvankelijke beleid van het kabinet. Voorvrouw van BBB, Caroline van der Plas, was zelfs een beetje ‘verliefd’ op Remkes geworden. Heeft ze hem wel goed in de ogen gekeken? Even tot hier.  

Poetin is 70 geworden. Zou dat een moment van bezinning zijn en gaat hij stoppen met de oorlog. Het lijkt erop dat hij steeds verder in het nauw komt en dreigt al met kernwapens. Misschien moet Johan Remkes eens afreizen naar Moskou en tegen hem zeggen: “Even tot hier Vladimir”.  

Maak er een mooie week van!  

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *