Nog een dagje en dan kan het knallen weer beginnen. Niet dat ik daar heel blij mee ben, maar goed een paar uurtjes afzien en het is weer voorbij. Die onzin van het vuurwerk moest maar snel in de ban worden gedaan. We gaan gewoon vuurwerkshows organiseren in de grote steden en het mag ook best op Noord-Beveland. Dat scheelt een hoop ergernis, sorry liefhebbers. En, het is ook nog eens goed voor al die hulpverleners, die dan niet al die ongelukken hoeven af te handelen. Dat is weer goed nieuws voor de slachtoffers, die er minder zullen zijn omdat ze zelf niet meer hoeven af te steken. Zijn volgens allemaal even voorzichtig, maar waarom gaat het dan zo vaak vreselijk mis?  

Als alle oliebollen, appelflappen en champagne op zijn en het nieuwe jaar is gestart dan komen na een korte nachtrust de goede voornemens voor 2024. Ik heb mijn lijstje al klaar. Vooral het blijven liefhebben van mijn Pam, beetje voor beetje wat afvallen en werken aan mijn conditie en sterke spieren. Verder vooral blijven lachen en genieten van het leven en ik ga opnieuw een poging wagen om mijn keyboard te leren bespelen. Dat keyboard heb ik in 2017 gekregen bij mijn afscheid aan De Haagse Hogeschool. O ja, die oliebollen en appelflappen hebben we gehaald bij de lokale winkelier Sandee. Die staan twee dagen buiten volop te bakken en klanten komen van hier en heinde en ver, want de bollen zijn echt heel lekker.  

Natuurlijk blijf ik mijn wekelijkse columns schrijven en publiceer ik die op mijn website en aan het einde van het jaar bundel ik ze in een jaarboek à la Youp van ’t Heck en een beetje Mart Smeets.  

Ik ga me ook nog verder verdiepen in WordPress en de daarbij behorende plugins en thema’s. Ik onderhoud op dit moment drie websites met WordPress, maar ik ben van plan voor mijn eigen website, ceesvandiest.nl, een hele nieuwe website te gaan bouwen. Achter de pc nieuwe pagina’s bouwen, onderhoud plegen en de inhoud ervan aanpassen is wel zo leuk om te doen. Daar kan ik mezelf uren mee vermaken.  

Ik heb er wel weer een nieuwe hobby bij en dat is tekenen. Vooral Ollie B Bommel tekeningen. Dat begon weliswaar al in 2018 op papier, maar nu heb ik mijn eerste tekening gemaakt op mijn nieuwe Wacow tekentablet, een Cintiq 16. Geweldig apparaat met heel veel mogelijkheden en dus oefenen en nog eens oefenen. Maar het eerste echte resultaat mag er zijn.

Ik ga het columnjaar 2023afsluiten met een tekst uit Alles is Heimwee van Toon Hermans

Verval

Soms denk ik: éven nog – dan is het afgelopen
Met dit planeetje, ene met alles ‘drop en draan’
Als ik de steden zie, vergrijsd, verziekt, verpauperd
Zie ik een uitgeputte oude wereld staan
De huizen zien eruit, zó moedeloos en verslagen
De ramen stuk, het ijzer roest, het hout verrot
En ach, dat zijn tenslotte dan nog maar huizen
Wat erger is, ‘vanbinnen’is er iets kapot
Jawel, er is van het goede nog wel wat gebleven
Maar het verval staat in de stenen al geschreven

Als ik dit lees moet ik denken aan de beelden vanuit oorlogen in Oekraïne en Gaza en ook aan de beelden van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Daar worden en zijn complete steden en dorpen van de aardbodem verdwenen en mensen ontredderd of dood. Is de wereld aan het vergaan? 2024 zal het ons leren.  

Maak er een mooie jaarwisseling van.  

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *