Laat ik voor de afwisseling niet één onderwerp behandelen, maar gewoon de week eens doornemen. Elke week is anders behalve de woensdag, want dat is mijn vaste sport- en werkdag.  

De zondag begint, sinds deze maand weer, met een spinningles bij de sportschool in Serooskerke. Met mijn zere knie en enkel is fietsen nog enigszins haalbaar. Ik vind spinninglessen erg leuk om te doen en werk ik tevens een beetje aan mijn conditie (en gewicht). De knieën- en enkeldokter heeft me geadviseerd bij de fysio de enkel en knie te versterken met oefeningen. Dat heb ik geprobeerd, maar ik vind het maar niks en thuis oefeningen doen lukt me al helemaal niet. Ik moet met mezelf in beraad. Na een lekkere warme douche bellen we met onze dochter en schoonzoon in Australië. Daar is het zomer en tropisch warm. We kregen een rondleiding in hun leuke nieuwe huis in Brisbane.  

Op maandag klus ik weer eens, want dat is er in de afgelopen weken niet van gekomen. Een nieuwe lens in het oog betekende even rustig aan doen en een week later kreeg ik een ACP-injectie in de knie en opnieuw moest ik rustig aan doen, maar nu kan ik weer aan de bak. Dat begon onder andere met het aanbrengen van tochtstrippen bij de voordeur en tussendeur. Deze dag hoorde ik dat de nieuwe lease-auto akkoord is en spreek ik met de dealer af dat ik de Mazda CX-5 Takumi begin januari ga ophalen. Iets om naar uit te kijken.  

De dinsdag is opnieuw een klusdag, jawel. Ik vind klussen gewoon heel leuk om te doen. Steeds weer wat te veranderen of te verbeteren aan onze prachtige oude woning (1921) is zulk mooi en dankbaar werk waar je dan dagelijks van kan genieten. Ik moet vandaag mijn geopereerde oog nog eenmaal druppelen en met nog twee dagen te gaan is dat gelukkig klaar. Schoonmoeder komt mee eten want we hebben genoeg boemboem bali en dat was heel lekker.  

Woensdag is zo’n standaard dag die elke week weer terugkeert. De woensdag begint met een uurtje spinning en daarna op de koffie bij schoonmoeders. Douchen, aankleden en hup naar Goes naar het ADRZ/+. In dit ziekenhuis ben ik sinds juni 2021 gastheer in de hal. Ik help mensen bij het inchecken op de aanmeldzuilen, patiënten begeleiden naar de poliklinieken, taxi’s bellen, enzovoort. Geweldig werk om te doen en heel dankbaar.  

De donderdag staat in het teken van het gebit. Eerst naar de mondhygiëniste voor een halfjaarlijkse ‘schoonmaakbeurt’ van de tanden en kiezen en aansluitend naar de tandarts voor controle. Het was schijnbaar weer tijd voor een foto van het gebit en bleek dat het er allemaal goed uitziet. Heel klein plekje bij een van de kiezen. Dat leverde een uitroepteken op bij deze kies. De tandarts gaat deze kies in de gaten houden. Ik heb geen last, geen gaatjes en de boel is weer kalksteenvrij, dus ik kan er weer een half jaar tegen.  

Op vrijdag maken we de tuinen winterklaar, althans ruimen we alle stoelen op in het kotje en pakken we rest in in de daarvoor bestemde hoezen. Ik breng wat rommel naar de milieustraat. Nu nog de paden en terrassen van onkruid ontdoen en bomen snoeien, maar dat is een klusje voor als het in de komende weken hopelijk weer wat mooier weer is.  

Zaterdag zijn we in Zierikzee te vinden. Wat shoppen, drinken koffie met een reuze Tonpouce en daarna naar het Stadsmuseum. In de middag gaan we mee met een rondleiding in het Gravensteen, misschien wel het best bewaarde geheim van Zeeland. Een historisch pand, de oudste gevangenis van Nederland, met onder meer de gevangenkamer voor mannen, de isoleerruimte en de gijzelkamer. Goed om gezien te hebben. Ondertussen was Sinterklaas aangekomen in Zierikzee en wemelde het van de pieten in de straten bij één lange regenbui, die om 10 uur begon en pas aan het einde van de middag ophield. Tijdens het drinken van een wijntje ‘Shut the box’ gespeeld en een hapje gegeten te hebben in de haven togen we weer naar huis.  

Maak er een wijze week van en breng vooral uw stem uit voor de Tweede Kamer.    

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *