Politiek. Het werd deze week duidelijk. Was het Omtzigt in het programma ‘De Formatie’? Je zou Geert Wilders verwachten, maar die was het niet. Pieter Omtzigt moest deze week van zichzelf en van de partij NSC de formatiebesprekingen onder leiding van informateur Plasterk verlaten. Hij had geen joker meer en te weinig informatie over de financiën van een toekomstig kabinet en zo bleven er nog drie kandidaten over: Caroline van der Plas van de BBB, Geert Wilders van de PVV en Dilan Yesigölz van de VVD. Geert is het niet want die wil premier worden, Caroline wil met haar BBB heel graag regeren, is te open en te eerlijk om de mol te zijn, dus is het Dilan. Kan ook wel kloppen want eerst wilde ze niet met Geert in een regering, maar alleen gedogen. Nu doet ze er van alles aan om toch met Geert in zee te gaan, dus verdenk ik haar sterk de nodige molstreken te leveren om te komen waar we nu staan. Wat heeft ze nog in petto om de boel nog verder te saboteren? Hopelijk zal de nieuwe informateur Kim Putters haar in de komende weken kunnen ontmaskeren.  

Liefde. Wie was deze week mijn mol in het programma ‘Mijn Valentijn’. Het blijft een raar fenomeen op 14 februari officieel de dag van de liefde, maar nu beter bekend als Valentijnsdag. Onduidelijk is wat de herkomst is van dit feest en naar welke Valentijn het feest is vernoemd. Wel duidelijk is dat paus Gelasius in het jaar 496 de veertiende februari uitriep tot de dag van de heilige Valentijn. Maar welke Valentijn? Er is geen enkel biografisch document over hem. En er zijn verschillende (onduidelijke en onbewijsbare) verhalen. In Nederland kennen we Valentijnsdag pas sinds 1951 en was toen voornamelijk het ‘stiekem’ of liever anoniem sturen van een kaartje aan een heimelijke liefde.  Tegenwoordig kom je er niet meer met alleen een liefdeskaartje. Het kaartje gaat, niet meer anoniem, vaak gepaard met een bloemetje of een flink cadeau. Het kan niet anders dat de mol hier de commercie is!  

Huiselijk. Molly in het programma: ‘Onze poezen in huis’. Na het trieste overlijden van Pip (3), de zus van Jip (3), kwam Molly (6) bij ons in huis. Jip en Molly mogen elkaar nog niet zo erg. Jip valt Molly aan en Molly blaast en piept naar Jip. Als de een zit de eten zit de ander op de kast en omgekeerd. Als het Jip te veel wordt gaat hij als een speer weer naar buiten en keert de rust weer terug. Jip was nooit een schootpoes, maar heel soms weer wel. Zodra de bel gaat, we een of ander raar geluid of een onverwachte beweging maken schiet Jip in de stress en is ‘m gevlogen. Molly daarentegen wil er graag bij zijn en wil overal in snuffelen. Gaat er een kastje open dan is Molly direct van de partij om erin te kruipen. En is het niet zo dat de mol overal met zijn snufferd bij wil zijn? Dus Molly is onze mol.  

Televisie. Maar de grote vraag blijft natuurlijk: wie is de echte mol in het programma ‘Wie is de Mol?’ Nog drie weken en dan weten wie de winnaar is van het programma en wie de mol. Om de pot hoeven ze het bijna niet meer te doen, want er zit nu slechts € 5.505 in de pot. De mol heeft zijn/haar werk goed gedaan. Er zijn nog vijf mogelijke mollen over na deze week: Anna, Fons, Kees. Rianne en Zor. Moltalk, Youtube kanalen, Podcasts het kan niet op. Alle theorieën, opvallende zaken en tv-beelden, zoals de kleuren van de stoeltjes bij de executie, worden uit de kast gehaald om aan te tonen wie volgens de kijkers de mol moet zijn. Ik houd me er maar verre van want ik heb het in de afgelopen jaren nog nooit bij het rechte eind gehad. Wat me de laatste aflevering wel opviel was dat Kees, what’s in the name, de pot plunderde met maar liefst € 2.000, – en daarmee een vrijstelling verdiende. Die heb je als mol niet nodig, maar de kas leeghalen is het ultieme doel van de mol, nietwaar. Mijn naamgenoot Kees is vanaf nu mijn kandidaat mol, maar het blijft een gokje. De onthulling is op 9 maart.  

Toeval? Drie weken geleden was het weekend van het tellen van vogeltjes in de tuin. Dit weekend is het de landelijke Mollentelling. De vraag die hierbij centraal staat is niet wie is de mol, maar waar leeft de mol? De mollentelling is ook dit jaar weer georganiseerd door de Zoogdiervereniging, Waarneming.nl en Tuintelling.  

Maak er een mollotige week van.  

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *