Ik blader elke dag wel even door de Zeeuwse AD ofwel de PZC (Provinciale Zeeuwse Courant). Het is bijna alleen een en al narigheid.

 

Zo is deze week het overleg over een landbouwakkoord geklapt. LTO trok zich terug van de onderhandelingstafel en trok daarmee de stekker uit het overleg, want ook de andere partijen aan tafel verlieten het overleg, dat al maanden gaande was. Nu gaat de regering zelf een plan schrijven en zijn de boeren ondertussen hun tractoren aan het oppoetsen voor een ritje naar Den Haag.

Zo is deze week een minister van onderwijs geklapt. Wiersma heet de goede man en die was ambitieus in zijn daden als minister. Hij kon schijnbaar nogal flink uitpakken en beslissingen doordrukken en daarmee overlegorganisaties en zijn eigen ambtenaren passeren of overrulen tegen alle adviezen in. Daarmee is het de zoveelste VVD-bewindspersoon die voortijdig sneuvelt. Als opvolger wordt Sophie Hermans, nu fractievoorzitter voor de VVD in de Tweede Kamer, genoemd. Zijn we die daar in ieder geval kwijt, want was daar mijns inziens totaal ongeschikt voor.

Zo is deze week een duikboot geklapt of liever geïmplodeerd. De Titan was met vijf inzittenden onderweg naar het wrak van de Titanic die op 4000 meter op de bodem van de oceaan ligt. Dit passagiersschip liep in 1912 op een ijsberg en zonk ondanks dat het schip als onzinkbaar bekend stond. 1522 Passagiers overleefden deze ramp niet. Voor een bezoekje met de Titan aan de TItanic moesten de passagiers per persoon een slordige $ 250.000, – neertellen en tevens een verklaring ondertekenen dat ze de tocht onder water voor eigen risico doen. De Titan was experimenteel en nog niet goedgekeurd.

Zo is deze week het praatprogramma OP1 min of meer geklapt. BNNVara kan zich als omroep niet meer vinden in de werksfeer op de redacties, de dubbele leiding op het programma en de onderwerpen die bepaalde omroepen wel of niet willen behandelen. De overige betrokken omroepen gaan vooralsnog door. Welke omroep gaat het gat van BNNVara op vrijdagavond nu opvullen? In ieder geval niet PowNed en ook de VPRO, AvroTros en KRO-NCRV is Op1 een gepasseerd station. Wie wel zijn vinger heeft opgestoken is Ongehoord Nederland, maar dat zien de huidige deelnemende omroepen (EO, WNL, MAX) niet zitten. Ik geef OP1 nog een paar maanden, misschien wordt het wel tijd voor iets nieuws.

Zo is deze week de lucht boven Middelburg en ook Kamperland geklapt. Opeens was er veel wind, regen en hagel, een echte hoosbui, die ons en velen wel wat verraste. Nu konden we na alle droge weken wel wat water gebruiken, maar dit was lokaal heel extreem. Dat leverde schade op aan met name gewassen, planten en bloemen in de tuinen. Maar ook materiele schade als gaten in glazen dakplaten en dergelijke waren helaas het gevolg. Gelukkig zijn de meeste mensen goed verzekerd, maar geeft wel weer een hoop gedoe en geregel.

Zo is er deze week veel voor Maarten geklapt. Even positief. Maarten van der Weijden doet de Friese Elfstedentocht en dit jaar als triatlon. 200 km zwemmen, 200 fietsen en 200 lopen (wandelen). Drie keer het rondje langs de Friese steden. Een week lang 600 km sporten om geld op te halen voor de kankerbestrijding. Welke dwaas haalt het in zijn hoofd om dit te doen? Nou, hij dus! Als ik dit schrijf is hij nog bezig met de laatste 60 km wandelen. Ik vind 25 km wandelen op een dag al veel!

Zou Poetin ook wel eens zijn geklapt. Misschien gaat dat nu gebeuren, nu de Wagner groep, die voor hem heeft gevochten in o.a. Syrië en recent Oekraïne, zich tegen hem keert en in Rusland bezig gaat en oprukt naar Moskou. Als dat maar goed gaat en Poetin geen hele gekke dingen gaat doen.

Maak er een mooie applaus week van.

Door cevadi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *